Lange Lock-down – we zitten in Nederland

25 januari 2021

Nadat we begin Oktober teruggekomen zijn naar Nederland, zijn we onmiddellijk in een lock-down verzeild geraakt, waardoor we niet meer terug naar Italië kunnen. Gelukkig houden onze lieve buren verderop in de straat, Andrea en Monica een oogje in het zeil. Dit is de laatste foto die wij gisteren van hen kregen.

Inmiddels is ons huis in Eindhoven een aardig eind op streek, deuren en kozijnen zijn geschilderd, het is grotendeels ingericht. Alleen het terras moet nog aangelegd, waardoor het buiten een grote zandmassa is met alle gevolgen van dien.

Blue begint er een beetje aan te wennen dat hij niet de hele dag naar buiten kan, maar het moet doen met 3 korte en een lange wandeling per dag. Het is hier prima wandelen. De Hanevoetplas, de Klotput, langs de Dommel, het Gat van Waalre kortom mogelijkheden genoeg.

Voorlopig vind ik tijdens mijn wandelen veel inspiratie om te schilderen. Mijn atelier is klaar en ik kan volop aan het werk.