Dit recept is een variatie op “gebraden konijn op z’n Italiaans”. Van Andrea die onze olijfbomen verzorgt, krijg ik kleine potjes met een tomatenmengsel met rode pepers. Heel pittig en superlekker in diverse gerechten. Dit toegevoegd, en nog wat verse tomaatjes, geeft een heerlijk gerecht dat toch weer heel anders is.
Benodigdheden:
- 4 konijnenbouten
- Roomboter
- Olijfolie
- Rode wijn
- Laurierblad
- Handvol zwarte olijven gehalveerd
- Stuk of 8 kleine snoeptomaatjes of bijv. een grote coeur du boeuf.
- Peper
- Gemalen zeezout
- Sjalot of uitje
- Knoflook aan stukjes gesneden
- Spekjes
- Runder of wild fond
- Gedroogde of vers takje rozemarijn
- pittig mengsel van rode pepers en tomaat van Andrea
Verhit de boter met de olijfolie, en braad de konijnenbouten snel bruin. Haal de konijn uit de braadpan, en fruit de uitjes, met de knoflook en de spekjes. Voeg fond toe, alsmede scheut rode wijn, de peper, laurierblad, rozemarijn, de olijven, tomaatjes. Laat inkoken en doe de stukken konijn terug in de pan. Voeg een lepel van het tomaten/peper mengsel toe. Laat een uur of twee stoven tot het vlees van het bot los laat, onder regelmatig roeren en keren en indien nodig toevoegen van meer fond en rode en witte wijn. Bij dit recept mag de jus behoorlijk inkoken tot het een mooie stroperige substantie wordt.