Lasagna

Benodigdheden:

300 gr. gehakt half om half, teen knoflook, 2 sjalotten, 300 gr. kleine snoeptomaatjes, eventueel Spaanse peper, 300 gr. spinazie, olijfolie, lasagnevellen, geraspte oude kaas, flakes of geraspte Parmezaanse kaas, eventueel gorgonzola.

Braad het gehakt rul in wat olijfolie. Maak de tomaatjes, knoflook, sjalotten en eventueel pepertje fijn in blender of keukenmachine, en voeg dat bij het gehakt.

Wok de spinazie in wat olijfolie tot deze geslonken is, laat afkoelen, en pureer kort in de blender. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat vocht van het gehakt/tomatenmengsel. Leg hierop lasagnebladen en bedek deze met een deel van het gehakt/tomaten mengsel. Voeg hieraan wat kookroom toe en bedek met oude kaas.

Hierop weer lasagnebladen, een laag spinazie, voeg wat kookroom toe en bedek met Parmezaanse kaas, of naar wens gorgonzola. Daarop weer een laag lasagnebladen en tot slot het gehakt/tomaten mengsel met weer wat kookroom, oude kaas en Parmezaanse kaas.

Zet de ovenschaal een half uur in de oven op 180 graden, en je hebt een heerlijke gezonde lasagne met veel groenten.