Gebraden konijn op z’n Italiaans

Benodigdheden:

  • 1 konijn in stukken
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Rode wijn
  • Witte wijn
  • Laurierblad
  • Handvol olijven gehalveerd
  • Peper
  • Gemalen zeezout
  • Sjalot of uitje
  • Knoflook aan stukjes gesneden
  • Spekjes
  • Runder of wild fond
  • Gedroogde of vers takje rozemarijn

Verhit de boter met de olijfolie, en braad de stukken konijn snel bruin. Haal de konijn uit de braadpan, en fruit de uitjes, met de knoflook en de spekjes. Voeg fond toe, alsmede scheut witte wijn en rode wijn, de peper, laurierblad, rozemarijn en de olijven. Laat inkoken en doe de stukken konijn terug in de pan. Laat een uur of twee stoven tot het vlees van het bot los laat, onder regelmatig roeren en keren en indien nodig toevoegen van meer fond en rode en witte wijn.