Opgeruimd huis

9 april 2020

Zoals iedereen zitten we nog steeds thuis in Haghorst. Inmiddels is de zolder opgeruimd, de garage is spic en span, alle kasten zijn zo goed als leeg. Als je alle, nauwelijks gebruikte spullen weggooit of weggeeft, blijft er maar heel weinig over.

De tuin is klaar voor de zomer, alle onkruid is tussen de tegels weggehaald, kortom klaar voor de verkoop. Helaas ging de open huizen route eind maart niet door, maar we hebben al wel diverse kijkers gehad, dus dat geeft de burger moed.

Omdat Niki verschijnselen had die verdacht veel op Corona leken, hebben we de kleinkinderen al een kleine 3 weken niet gezien, maar we video-appen bijna iedere dag. Zo blijven we op de hoogte van wat ze zoal doen. Sem kan inmiddels fietsen en doet dat de godganselijke dag, vanaf het moment dat hij wakker is en het ontbijt achter de kiezen heeft, tot hij in bad en in bed gaat. Niki moet dan wel om de haverklap komen kijken welke kunsten hij zich nu weer heeft aangeleerd, en voor de zekerheid zijn de auto’s maar aan de kant gezet, want Sem wil vooral heel hard. Nina doet haar huiswerk, leest een beetje, en helpt Toon met de tuin opruimen. Ze kan inmiddels ook heel lekkere eiersalade maken, dus zo komt ze de dagen wel door.

Al met al gaat het hier zijn gangetje. Toine ruimt iedere dag nog een beetje op. Ik werk in het atelier aan mijn specialisatie, en ben nu bezig met een Corona opdracht.

Wordt vervolgd ………